15 Nisan 2009 Çarşamba

Turp Suyu faydaları


Madem ki adımız turp suyu kısada olsa faydalarından bahsetmeden olmazdı tabikide işte turp suyu mucizesi

Siyah turp suyu'nun aslında tadı ve kokusu berbat ama enerji verrici özelliği var özelliklede böbrek rahatsızlığı olanlar içisin,böbreklere birebir gelen bir içecek vücuttaki tüm toksinleri atıyor ve vücudu yeniliyor,ayrıca işte beni en çok ilgilendiren bölümü cilde çok iyi geliyormuş tabi düzenli olarak içmek şartıyla sabahları aç karnına çay bardağının yarısından bile az olacak ölçüde içiliyor tadı pek hoş değil ama kokusu tadından beter :)

İster yeşil salataya süs olarak kullanın, isterseniz rendelenmiş olarak yiyin, özellikle kış aylarında turbu sofranızdan eksik etmeyin.
Turp, şifa aşılayan sayısız özelliklerinin yanı sıra karaciğerin en yakın dostu olarak da biliniyor. Her gün içilen 1 kahve fincanı turp suyu karaciğeri güçlendirip safra kesesindeki taşları eritiyor. Ayrıca, soğuk algınlığı sebebiyle ortaya çıkan inatçı öksürükte 1 tatlı kaşığı turp suyu içmek, öksürük şurubu kadar etkili. B öbreklerdeki mikropları öldürür. Kum taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Sarılıkta faydalıdır. Safra taşlarının düşürülmesini sağlar. Romatizma, siyatik, lumbago tedavilerinde kullanılır. Kabızlığı giderir. Diş etlerini kuvvetlendirir. Yatmadan önce bir bardak turp suyu içilirse, rahat bir uyku sağlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

:ÖNEMLİ NOT:
Yorumlama biçimini ANONİM olarak belirlerseniz oturum açmadanda yorum bırakabilirsiniz...

 

®©TURP SUYU turpsuyu.com Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template